HannuTuulasvaara Arvioita maailmalta

Vihapuhe ja sen vartijat

 

Viime viikkoina Suomen kansaa on kovasti puhuttanut vihapuheen kitkeminen netistä. Monesta on alkanut tuntua, ettei oikein mitään saa kirjoittaa joutumatta "bannatuksi". Asiaan ovat ottaneet kantaa niin poliitikot kuin mediakin. Pääosin edellämainitut ovat puoltaneet käynnissä olevaa vihapuhekamppanjaa.

Mikä sitten on vihapuhetta? Siitä on monenlaisia mielipiteitä, koska lainsäädäntömme ei tiettävästi sellaista tunne. Vihapuhetta karsivat viranomaiset tuntuvat kuitenkin tietävän, mitä se on, koska monet kansalaiset kertovat joutuneensa sensuroinnin ja bannauksen uhriksi mielestään aiheettomasti.

Erityisen vainon kohteeksi ovat ilmeisesti joutuneet maahanmuuttokriittiset kannanotot. Miksi niitä vainotaan ja miksei niitä saa esittää. Onhan asia kansakuntamme ja koko Euroopan tulevaisuuden kannalta varsin keskeinen. Lähes kaikki eurooppalaiset ovat joutuneet viiime vuosina kärsimään halllitsemattoman maahanmuuton seurauksista ainakin lisääntyneen turvattomuuden ja terrorismin muodossa. 

Monien mielipidetiedustelujen mukaan Suomen kansalaisista on jopa 90 % maahanmuuttokriittisiä. Useimmat haluaisivat, että rajat suljettaisiin hallitsemattomalta maahanmuutolta ja kieteisen turvapaikkapäätöksen saaneet palautettaisiin mahdollisimman pian kotimaihinsa. 

Koska maahanmuuttokriitisiä on noinkin paljon, tarkoittaa se sitä, että myös Vihreiden ja vasemmistopuolueiden kannattajista suuri osa on maahanmuuttokriittisiä vastoin puiolueiden virallista linjaa. Ilmeisesti kriittiset haluavat olla kuitenkin uskollisia puolueelleen muiden poliittisten näkökulmien takia. 

Erikoista tässä kaisessa on, että sekä poliittinen eliittimme että valtamedia kokevat maahanmuuttokriittiset puheet äärioikeistolaisena vihapuheena, vaikka niiden esittäjinä on lähes koko kansa laidasta laitaan. Erityisen pahalta tuntuu, että koko kansan rahoittama YLE on yhtynyt eräänä pahimmista tähän syyttäjien kuoroon. Mikä oikeus sillä on leimata koko kansa äärioikeistolaiseksi maahanmuuttokriittisten mielipiteiden takia. 

On koko Suomen etu, että sekä puolueet että valtamedia muuttavat suhtautumistaan halllitsemattomaan maahanmuuttoon kriitisemmäksi. Näin saamme lisättyä kansakuntamme vakautta ja turvallisuutta ja samalla saamme kurottua umpeen sitä pahaa repeämää, minkä hallitsematon maahanmuutto on kansallemme aiheuttanut.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat