HannuTuulasvaara Arvioita maailmalta

Suvakit, rasistit ja tolkun ihmiset

Presidenttimme valtionpäivien avajaisissa pitämä puhe on saanut runsaasti huomiota. Puhetta on voittopuoliseti kehuttu loistavaksi, vaikka lähinnä suvakeilta on kuultu vastakkaisiakin mielipiteitä. Puhe hiveli nimenomaan Suomen kansan suurta hiljaista enemmistöä, tolkun kansaa, joka on suu pyöreänä ihmetellyt jo kuukausia, mitä meidän valtaapitävät ovat tekemässä maallemme ja kansallemme. Aikovatko he liberaalilla maahanmuuttopolitiikallaan tuhota kaiken, mitä olemme vuosikymmenten kuluessa saaneet rakennettua eli kohtuullisen talouden, hienon yhteiskuntarakenteen ja Euroopan parhaan turvallisuuden.

Puheessaan presidentti kyseenalaisti selkeästi tähän saakka noudatetun pakolaispolitiikan ja patisti hallitusta ja eduskuntaa tarkastamaan pikaisesti pakolaislainsäädäntöä kireämpään suuntaan hallitsemattomiksi käyneiden pakolaisvirtojen katkaisemiseksi. Näilla sanoillaan presidentti asettui selkeästi tukemaan Suomen kansan suuren enemmistön muodostamaa tolkun kansaa.

On varsin erikoista, että huolimatta valtakunnallisen median (TV ja päivälehdet) pääosin hyvin suvakinomaisesta pakolaisuutisoinnista kansan suuri enemmistö on muuntunut pakalaiskriittisiksi. Kiitos tästä voidaan antaa nettiviestinnälle, jossa sentään kerrotaan, mitä valtakunnassa ja maailmalla oikeasti tapahtuu.

Päästäksemme syihin, mistä kansan kriittinen suhtautuminen johtuu täytyy ensin tarkastella pakolaiskriisin kansainvälisisä taustoja. Andrea Di Nicola kertoo melko tuoreessa kirjassaan "Kuoleman matkatoimisto" varsin seikkaperäisesti autenttisten haastattelujen pohjalta ihmissalakuljetuksesta ja siihen liittyvästä liiketoiminnasta. Sen sanotaan olevan tällä hetkellä tuottavin rikollisuuden ala heti huumebisneksen jälkeen. Sen vuosittaisen arvon arvellaan olevan nykyään noin 10-15 miljardia dollaria! Se on ehkä maailman ovelimmin verkostoitunut rikollisjoukko, jonka päätekijöitä on miltei mahdoton saavuttaa. Se kykenee valtavien pääomiensa turvin lahjomaan niin lähtömaiden kuin tulomaiden raja- ym. viranomaisia siten, etteivät pakolaisvirrat pääse missään vaiheessa ehtymään.

Entä sitten itse pakolaiset? Minkälaista porukkaa he ovat? Kirjan mukaan varsinkin aiemmin Libyasta Italiaan suuntautuneilla venekuljetuksilla matkustajat ovat olleet eri Afrikan valtioista tulleita pikkurikollisia sekä osittain tietysti ihan tavallisia nuoria miehiä, jotka ovat päättäneet lähteä etsimään Euroopasta leveämpää leipää. Heidän joukossaan on ollut varsin vähän suoranaisesti turvaa etsiviä eli pakolaisstatuksen ansaitsevia. Nykyään tilanne on hiukan muuttunut, kun Irakin, Syyrian ja Afganistanin sotien takia pakolaisten joukossa on yhä enemmän taisteleviin syhmiin kuuluneita sotureita tai sotakarkureita. Heitäkään ei voi oikeastaan lukea turvaa tarvitseviksi, koska sodassa on aina turvatonta ja sotakarkuruus ei ole ainakaan suomalaisten silmissä kovin kunnioitettavaa. Toki pakolaisten joukossa on sitten aitoja turvaa tarvitsevia siviilejä, joille turvapaikka tulee antaa.

Entä mistä tulee pakomatkoihin tarvittavat varat? Tietäen lähtömaiden olosuhteet ja tulotason on helppo arvata, että melkoinen osa matkarahoista on hankittu vilpillisin keinoin. Matkat maksavat kohdemaasta ja palvelutasosta riippuen  (matkustusmuoto, väärennetyt henkilöllisyyspaperit) 2000 - 30000 €. Näin suurien rahamäärien hankkimiseen vain harvalla nuorella miehellä on ollut mahdollisuus.

Kaiken edellä kirjoitetun perusteella voi helposti tulla siihen johtopäätökseen, että pakolaisia vastaanottavat maat tukevat merkittävällä tavalla kansainvälistä ihmiskauppaan liittyvää rikollisuutta. Eihän huumekauppaakaan torjuta avaamalla rajat huumeille, vaan pyrkimällä sulkemaan niiden kuljetusreitit. Samaa periaatetta tulisi noudattaa ihmissalakuljetuksen torjunnassa.

Kirjoituksen lopuksi voi ihmetellä sitä, miksi valtion lisäksi sellaiset yleishyödylliset yhteisöt kuin kirkko ja SPR osallistuvat maahanmuuttobisnekseen. Eivätkö edes ne huomaa, että osallistumalla tähän toimintaan he tulevat samalla tukeneeksi maailman toiseksi suurinta rikollisuusbisnestä. 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat